2 duże opakowania ziołowego serka topionego
ok. szklanki mleka (wg. upodobań można mniej jak ktoś woli sos gęsty)
pół róży brokuła ( to te zielone pączki :) )
sól pieprz
Różę brokuła ocieramy na tarce o dużych otworach
Do garnuszka wlewamy mleko i wkładamy lekko rozdrobnione serki.
Podgrzewamy na małym ogniu mieszając często, aż serki się rozpuszczą.
Dodajemy brokuł, chwilę jeszcze podgrzewamy
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
I gotowe!
Podajemy do grubszych odmian makaronu ugotowanego al dente. Ja bardzo lubię z tortellini.
Mniam... :)
OdpowiedzUsuńI zmień strefę czasową dla tego bloga ;) bo mi się wyświetla że jak jakiś wariat o 4 rano te wpisy zrobiłem :D
UsuńWłaśnie tak się zastanawiałam dlaczego mam taki dziwny czas :D Już zmieniłam może będzie lepiej
Usuń